UFK Başkanı Arslantürk: "TMO’nun ki Geç Alınmış Bir Karardır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Kasım’dan itibaren TMO’nun fındık alacağı yönünde yaptığı açıklama ile ilgili değerlendirmeler sürüyor.

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk, TMO’nun 1 Kasım’dan itibaren levant kalite için kilosu 14 TL, Giresun Kalite için ise 14.5 TL’den alım kararının yaklaşık 2.5 aydan beri fındığının büyük kısmını piyasaya indiren üreticiyi mağdur ettiğini ileri sürerek,“Bu geç alınmış bir karardır. Bu sezon başladığında yapılsa idi, hem piyasanın diğer aktörleri, taciri ihracatçısı ona göre plan program yapardı. Sonuç olarak da hem üreticinin büyük bölümünde, hem de tüccar ve sanayici de mağduriyet yaşanmazdı. Çünkü fındığın yaklaşık yüzde 70’i piyasa inmiştir” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı da olan Sebahattin Arslantürk,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki;“Kayıtlı fındık alımlarında 2 lira da destekleme yapıyoruz” ifadesine dikkat çekerek, bu ödeme konusunda tereddütte kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu destekleme 2009’dan beri devam eden Alan Bazlı Destekleme ile verilen paramı, yoksa ayrıca kilo başına ayrıca yapılacak bir ödeme midir? Buna acilen netlik kazandırılması gerekir.”


Kaynak: tb.org.tr
254 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.