“Türk iş dünyasının beklentileri 1825 başlık halinde ilgili bakanlara iletildi”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, odanın son bir aydaki faaliyetleriyle ilgili hazırlanan film gösterildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, son ekonomik gelişmelerle ilgili yaptığı konuşmada, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılımıyla Ankara’da Ekonomi Şurası’nın toplandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi üyelerimiz tarafından bize iletilen sorunlar ve beklentilerin tamamı TOBB’a bildiriliyor. Daha sonra bunlar gerek bölgesel gerekse sektörel olarak birleştirilerek Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı toplantıda gündem maddesi oluyor. Zamanın sınırlı olması nedeniyle bazıları sözlü bazıları da yazılı olarak Cumhurbaşkanımıza sunuluyor. İlgili bakanlıklar da bunların üzerinde çalışıyor. Son Ekonomi Şurası’nda da benzer şekilde oldu. Odalardan, yani biz iş dünyası temsilcilerinden gelen konu başlığı bin 825 adet. Dışarıda kalan hiçbir konu olmadığını da hatırlatmak istiyorum. Ekonominin gelişmesinde öneri ya da problemler varsa tamamının iletildiğini de buradan belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıyı daha öncekilerde olduğu gibi yine sonuna kadar kendisi idare etti, bazı sorunların gereğini bizzat orada yaptı, gerekli talimatları verdi.”

TTSO’da 2019 yılının ilk meclis toplantısı gündemin diğer maddelerinin görüşülmesi ve bazı meclis üyelerinin çeşitli konularda görüşlerini dile getirmesiyle sona erdi.


Kaynak: ttso.org.tr
246 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.