Kadın girişimcilere pazarlama teknikleri anlatıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Kadın Akademisi tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen etkinlikte, kadın girişimcilere pazarlama teknikleri konusunda bilgi verildi.

Toplantının açılışında konuşan TEB Kadın Bankacılığı Müdürü Berna Tüzüner, Türkiye’de çalışan kadınların yüzde 51’inin hizmet sektöründe istihdam edildiğini vurgulayarak, “Dünyada yüzde 37 olan sahibi kadın olan KOBİ’lerin oranı Türkiye’de yaklaşık yüzde 10 seviyesinde. Kadınların firmalarda ortaklık durumları ise yüzde 43. Kadınların daha fazla girişimci olması için imkanlar sunuyor ve eğitimler düzenliyoruz. Kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteği sağlama hedefiyle kurulan TEB Kadın Akademisi olarak eğitim programlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy ise, eğitim programının kadın girişimcilere yararlı olmasını umduğunu vurguladı. Başarılı Kadın Girişimci bölümünde Seyyare Sungur, kardeşleriyle kurduğu ve bölgede üretilen fındığın katma değerli ürünlere dönüşmesini sağlayan Fındık Ocağı markasının kurulmuş hikâyesini katılımcılarla paylaştı.

Eğitim programında daha sonra Ayşegül Akşak tarafından Ezber Bozan Pazarlama Teknikleri konulu bir sunum gerçekleştirildi.


Kaynak: ttso.org.tr
227 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.