Sanat ve Bilim Işığında Tübitak 4007 Trabzon Bilim Şenliği"

Avrasya Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Teknokent ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu "Sanat ve Bilim Işığında TÜBİTAK 4007 Trabzon Bilim Şenliği" başladı.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayar öğretmeni Serkan Aydın'ın proje koordinatörlüğünü yaptığı etkinliğin atölye çalışmalarının açılışına, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, Avrasya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ferudun Keskin, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci ile okul müdürleri katıldı.

Proje koordinatörü Aydın, yaptığı açılış konuşmasında, il genelinde yaklaşık yirmi lisenin bilim şenliğine başvuru yaptığını belirtti.

Aydın, "Bu etkinlikte bir tohum atıyoruz. Geleceğin en iyi 3d tasarımcılarına burada start verdiğimizi düşünüyorum. Burada 3 boyutlu teknoloji tasarımı eğitimi (Solidwork, 3boyutlu modelleme mantığı) yenilikçi düşünce ve tasarım temelleri ilkeleri konularını kapsayan üç haftalık bir eğitime tabi tutulacaklar." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haberler.com
189 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.