Trabzon İstihdam Kurulu Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı’nın başlattığı İstihdam Seferberliği çalışmalarının yoğun şekilde sürdürüldüğü Trabzon’da işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğu belirtildi.

Trabzon İl İstihdam Kurulu’nun 2019 yılı ilk toplantısı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İŞKUR Genel Müdürlüğü İş ve Meslek Dairesi Başkanı Sinan Temur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ve İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.

Trabzon’da İstihdam Seferberliği kapsamında çok güzel projelere imza atıldığını ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iki yıl önce başlattığı İstihdam Seferberliği çağrısı çok anlamlıydı. Bu çağrı çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilimizde çok güzel sonuçların elde edildi” dedi.

Trabzon’da işsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, “İlimizin 2017 sonu itibariyle toplam nüfusu 786 bin kişi civarında. İlimizde SGK kapsamında aktif çalışan toplamda 204 bin 285 kişi, SGK kapsamında bakmakla yükümlü olan 349 bin 348 kişidir. İlimizde emekli aylığı alan kişi sayısı da 152 bin 215’dir. Bu rakamlar ışığında işsizlik ve işgücü ile ilgili bir karşılaştırma yaptığımızda, toplam nüfus içerisinde İŞKUR’a müracaat edip ‘işsizim’ diyenlerin oranı yüzde 3,6’ya denk geliyor. Bunun dışında İŞKUR’a hiç müracaatı olmayıp işsiz olan da mutlaka vardır. Ülkemiz geneli açısından bakıldığında işsizlik oranı üçte bir oranındadır. Bu rakam ilimiz açısından sevindiricidir” diye konuştu.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan projeler hakkında bilgi sunan Daire Başkanı Sinan Temur ise, “İŞKUR olarak 2002 yılında yaklaşık 24 bin işe yerleştirme yapılırken bu rakam Milli İstihdam Seferberliği tedbirleri ile 2018 yılında 1 milyon 149 bin kişiye çıktı” dedi.


Kaynak: ttso.org.tr
270 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.