Trabzon Ticaret Borsası, Karadeniz Toplantıları Düzenleyecek

Borsamız tarafından organize edilen ve yıl boyu sürdürülecek  “12x12 Karadeniz Toplantıları”26 Ocak’ta başlıyor. Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, “3T”olarak tarifledikleri “Tarım-Ticaret-Turizm”konularının sadece Trabzon değil, Karadeniz ve ülke bazında ele alınacağı Karadeniz Toplantılarının geleneksel hale getirileceğini bildirdi.

Eyyüp Ergan; borsanın Çok Amaçlı Salonu’nda her ayın son haftasında gerçekleştirecekleri toplantılarda, Trabzon yerelinden dünya geneline kadar Türk ekonomisini ilgilendiren konuları ele alıp, sorunları tartışıp, önerilen çözüm yolları için sektör ve devlet nezdinde çalışmalar yapacaklarını söyledi.

İlk Karadeniz Toplantısı’nın 26 Ocak Cumartesi günü, “Fındık İçin Sağlık-Sağlık İçin Fındık” sloganı ile, “Fındıkta Verim ve Kalite İçin Hastalık ve Zararlılarla Mücadele”konusunda saat 14.00 gerçekleştirileceğini belirten Ergan şunları söyledi:

“Karadeniz Toplantılarında, fındık ve çay ile ilgili konuların yanı sırada, ticaret ve turizm ele alınacak. Hayvancılık, süt ve mamulleri, organik tarım, sanayileşme, Tonya Tereyağı, Vakfıkebir Ekmeği, balıkçılık sektörü üzerinde durulacaktır. Hedefimiz sektörle ilgili tüm kesimlerin katılımını sağlamak ve çözüm odaklı çalışmaktır.”

Fındık zararlıları ile ilgili yapılacak ilk toplantıda, özellikle Türk fındığı için büyük bir tehlike arz eden ve Gürcistan’dan ülkemize geçen kahverengi fındık kokarcası üzerinde durulacak.

Bu konuda Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek toplantıya konuşmacı olarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Tuncer, Doç. Dr. İslam Saruhan ile Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak katılacaklar.

İki bölüm halinde yapılacak toplantıda sektörle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin görüşleri de alınacak. Bunlar daha sonra kitap ve rapor haline getirilecek, çözüm için yetkili ve ilgililere sunulacak.


Kaynak: tb.org.tr
281 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.