Tüketici Güven Endeksi Yeniden Yükselişe Geçti

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim kurulu Başkanı ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Türkiye ekonomisinin darbe girişiminin ardından normalizasyonu sağladığını belirterek, "Ağustos ayında tüketici güven endeksi yeniden yükselişe geçti. Tüketicimizde, hanenin maddi durumunun daha iyi olacağı beklentisi yükselişte." dedi.

Özpamukçu, KMD'nin 11 Ekim'de perakende sektörü ile teknoloji çözüm ortaklarını bir araya getireceği "Perakende Teknolojileri Sempozyumu" öncesinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda Türkiye ekonomisi ve perakende sektörüne ilişkin değerlendirmeler yapan Özpamukçu, modern perakende sektörünün yıllık 230 milyar TL'ye yakın gerçekleşen cirosuyla Türkiye ekonomisinin büyümesindeki en önemli güçlerden birisi olduğunu kaydetti.

KMD üyelerinin 3 bin 500 satış noktasında 120 bin kişiyi istihdam ederek 65 milyar TL'lik ciro yarattığını aktaran Özpamukçu, ekonomide önemli rol üstlenen KMD üyelerinin yatırımlarının sürdüğünü söyledi.

Özpamukçu, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte ekonominin daha da güçlenmesi için belirlenen hedefler doğrultusunda çalışmaların kesintisiz süreceğini ifade ederek, "Ülkemiz, içinde bulunduğu durumdan devletimizle birlikte tek yürek olarak çıkmayı başarmıştır. Türk milleti olarak bu süreçleri en az hasarla atlatmayı başardığımızı tekrar gösterdik. Bu, diğer uluslarda çok sık görülen bir beceri değil. Devletimizin de çalışmalarıyla, ekonomimiz toparlanma sinyallerini veriyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Millet ferasetini koydu ortaya"

Türkiye ekonomisinin zorlu bir badireyi daha aşmaya çalıştığını söyleyen Özpamukçu, "Bu ülkenin inanılmaz ferasetine inanmamız gerektiğini tekrar tekrar teyit eden şeyler yaşıyoruz. (FETÖ'nün darbe girişimi) Böyle bir sıkıntının bir iki gün içerisinde aşılıp tekrar hayatın normalize edilmesi öyle her milletin başarabileceği iş değil. Hem büyük bir badire atlattık, Allah hepimizi korudu hem de öbür taraftan millet ferasetini koydu ortaya ve biz buradan çok hızlı bir çıkış görüyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye ekonomisinin Temmuz ve Ağustos aylarında zorlandığını anımsatan Özpamukçu, Özpamukçu şöyle konuştu:

"Her ne kadar Tüketici Güveni uzun zamandır olması gereken değerin çok altında seyretse de tüketicimizin davranışlarında da düzelme eğilimini izliyoruz. Ağustos ayında tüketici güven endeksi yeniden yükselişe geçti. Tüketicimizde, hanenin maddi durumunun daha iyi olacağı beklentisi yükselişte. Aynı şekilde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerimizin sayısında da artış var.

Perakende sektörü tüketici güveninden çok etkileniyor ama toparlanma benim beklediğimden çok daha hızlı gerçekleşiyor. Bu da aslında bizim gücümüzü ifade ediyor. Türkiye'de perakende sektörü 660 milyar liranın üzerinde bir hacimle ülkenin 4. büyük sektörüdür. Bu perakende sektörü Avrupa'da 6. büyük sektördür.

Gıdada Avrupa'da biz 5'inciyiz. Gıda dışında 10'uncuyuz. Böyle baktığımızda aslında Türkiye'nin gıda dışında da çok daha büyüme yolculuğu var. Zaten bu ülkenin potansiyeli ortada. Kendimize güvenmemiz lazım. 80 milyonluk çok güçlü bir DNA'sı olan Türkiye potansiyelini tekrar tekrar ortaya koyuyor olacak. Biz de perakendeciler olarak o mücadelenin içerisinde hem devletimizin hem milletimizin yanında olacağız."

- "Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz"

Dünya perakendeciliğinin hızlı bir dönüşüm yaşadığını anlatan Özpamukçu, Türk perakendeciliğinin de teknolojik dönüşüme adapte olduğunu söyledi.

KMD Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane ise toplumda ve iş dünyasında sağlanan beraberlik ruhunun gelecek için umut verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Pek çok sektörde odaklandığımız konu verimlilik. KMD olarak üçüncü kez düzenlediğimiz bu sempozyumda perakende teknolojilerinin büyük oyuncularının yanında Türk teknoloji firmalarının sundukları hizmet çözümlerinin bu bağlamda çok ilgi çekeceğinden eminim. Sadece IT direktörlerinin değil, üst yönetimlerin de sempozyuma gösterdikleri ilgi verilen önemin en güzel göstergesi." 


Kaynak: Anadolu Ajansı
866 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.