Trabzon’da e-ticarette ödeme sistemleri anlatıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) e-ticaret ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmaları kapsamında bir panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, global dünyada ticaretin giderek elektronik ortama geçtiğini ve firmaların bu sürece ayak uydurmalarının önemini anlattı. Trabzon’daki mevcut e-ticaret hakkında da bilgi veren Serdar, TTSO olarak amaçlarının daha çok firmanın bu ekosistem içerisinde yer almasını sağlamak olduğunu belirtti.

Iyzico firmasından Pamir Yanık ise e-ticaretin şimdiye kadarki gelişimini ve bundan sonraki atılımını sağlayacak olan en önemli bütünleyici etkinin kesinlikle ödeme sistemleri ve alternatif modeller olduğunu belirtti. 2011 yılı sonrası e-ticarete gösterilen ilginin büyümesiyle firmaların da kendileri için alternatif ödeme sistemleri ve modelleri aramaya başladığını belirten Yanık, E-ticarette ödeme sistemleri ve alternatif modellerin bu ihtiyaçtan yola çıkarak geçtiğimiz yıllar içerisinde geniş bir yelpazeye ulaştığını anlattı. Katılımcıların sorularını cevaplayan Yanık, TTSO ile işbirliği geliştirmeye açık olduklarını belirtti.


Kaynak: Ajanslar
272 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.