Karadeniz Kariyer Fuarı’nda 11 bin genç, 150 kurum ve kuruluşla buluştu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde KTÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenen ve destekçileri arasında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu Karadeniz Kariyer Fuarı, Trabzon’da gerçekleştirildi. Fuara kayıt yaptıran 11 bin üniversite öğrencisi ve mezunu, 150 kurum ve kuruluşla görüşme yapma fırsatı elde etti.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde düzenlenen fuarın açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve il protokolü katıldı.

Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışında konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, şunları söyledi:

“Kariyer Fuarı’nda, gençlerimizi, hayatlarını kolaylaştıracak, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmalarını ve gelecek adına isabetli kararlar almalarını sağlayacak etkinliklerle buluşturacağız. Malumunuz olduğu üzere kariyer, bir insanın çalışabileceği yıllar boyunca herhangi bir iş alanında adım adım ve sürekli olarak ilerlemesi, deneyim ve beceri kazanmasıdır. Yani kişinin çalışma yaşamı boyunca üstlendiği işlerin bütünüdür. Büyük buluşlara imza atanların yaşlarının ne kadar genç olduklarını dünya örnekleri bizlere göstermektedir. İş dünyasında başarılı birçok insan, rutin hayatının dışında kariyeri için zaman ayırarak hem kendi hayatına hem de dünyaya yön vermektedirler. Başarı, fark yaratacak işler için planlı ve çok çalışmaktan geçmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Fuar için 11 bin üzerinde kayıt yapıldığı ve fırsat eşitliği bakımından önemli bir fuar olduğunu söyledi.

Açılışın ardından TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, çeşitli kurum ve kuruluşların stantlarını gezdi ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. İki gün sürecek fuarda öğrenci ve üniversite mezunlarına iş ve staj imkânı sağlamanın yanı sıra yöneticilerin, genç yetenekler iletişim kurması ve deneyimlerini paylaşması amaçlanıyor.


Kaynak: ttso.org.tr
316 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.