'Ar-Ge' desteklerinde kesenin ağzı açıldı

Hükümet, 'Ar-Ge' desteklerinde kesenin ağzını açtı. Araştırmacı firmalara 3.5 milyon liraya kadar hibe desteği ve gelir vergisi muafiyeti geliyor.

Hükümet, sanayicileri, firmaları, üniversiteleri 'Ar-Ge' yapmaya teşvik etmek amacıyla kesenin ağzını açtı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge yapan firmalara 3.5 milyon liraya kadar hibe desteği verecek. Ar-Ge merkezi kuran firmalar için Gelir Vergisi muafiyetini 2023 yılına kadar uzatacak olan Bakanlık, Ar-Ge merkezi kurmada tam zamanlı eleman sayısını 50'den 30'a çekecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hükümetin yeni Ar-Ge teşviklerini açıkladı. "Başvuru azlığından TÜBİTAK bütçesinin bir kısmını geçen sene iade ettik" diyen Bakan Ergün, sanayicilere sitem ederek, "Paramız var, kullanacak adam arıyoruz" dedi.

GELİR VERGİSİ

Ergün, Ar-Ge merkezi kuran firmalar için Gelir Vergisi muafiyetini 2023 yılına kadar uzatacaklarını açıkladı. Ergün, "Yapacağımız çalışma ile bu muafiyeti 10 yıl daha uzatıyoruz. Bu önemli bir süre" dedi. Ar-Ge merkezi kurmada tam zamanlı eleman sayısının 50 olduğunu hatırlatan Bakan Ergün, "Ar-Ge merkezi kurmak için 50 araştırmacı zarureti var. Bunu 30'a çekmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yani 30 Ar-Ge elemanı çalıştıran firmaların da desteklerden yararlanabilecek bir çalışma" dedi.

YENİ DESTEKLER ÜRETİM ODAKLI

Nihat Ergün, firmaları Ar-Ge'ye yönlendirmek amacıyla yeni bir destek programını hayata geçireceklerini belirterek, şöyle konuştu: "Yatırım Destek Programı adı altında 3.5 milyon liraya kadar hibe desteği vermeyi planlıyoruz. Türkiye'de Ar-Ge desteği veriliyordu, ancak yatırıma dönüşmesi hususunda eksiklik vardı. Bu destek yatırıma dönüşmesini sağlayacak."


Kaynak: Sabah
1351 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.