Bi-te-cek

Krizden mi yoksa başka bir nedeni var da ben mi fark etmiyorum, bilmiyorum ama bu aralar pek yazı yazamıyorum. Pek değil hatta hiç bile diyebiliriz. Haftalık yazılar yazdığım internetteki insan kaynakları sitesinde yaklaşık bir aydır hiçbir şey yazmadığımı farkettim. Yazı yazma krizini yaşıyorum. Bakalım nasıl geçecek?

Geçecek demişken, bu seferki yazımın konusuna geçebilirim. Konumuz bitecek!, hayatımızda, evimizde iş yerlerimizde nelerin bittiğini hatırlayarak başlamaya ne dersiniz?

Bu saydığım yerlerde bitenler, bazen kâğıt, hatta tuvalet kâğıdı, bazen soğuk içecek, kahve, çay, şeker vb. her türlü şey bitiyor. Bitmeli ki yenisi alınsın. Şimdi bu bitme meselesini nereye bağlayacağımı düşünüyorsunuzdur. Direkt söyleyeceğim, lafı hiç dolandırmadan, krizde bitecek, etrafımızda görüp, yaşayıp tükettiğimiz şeyler gibi…

Kriz bitecek ama onu hızla yaşamak bitmesini kolaylaştırmayacak, gözlerimizi kapatıp, bir an önce bitmesini hayal etmemizde pek işimize yaramaz. Maalesef yaşamamız gereken süreçler var. Üstelik bunu isteyip, istemememize bakmadan yaşayacağımız şeyler var.

Neleri yaşayacağız ve kimleri göreceğiz?

1. Karşımıza ödeme sıkıntısı çeken alacaklılarımız çıkacak. Ellerinde, avuçlarında hiçbir şeyleri kalmamış, hatta kaybedecek bir şeylerinin bile olmadığını söyleyen alacaklılarımız, bunlara sabır göstermek bize ileride kazanç getirecektir.
2. Yine, bir başka insan tipi olarak cebine parasını koyup, fırsatçılık adına ölmüş e…k arayanlar çıkacak, sırtlan şeklinde gülüşleri, bankada ya da yastık altında yatan dövizleri ile her gün artışları görüp mutlu olanlar, onlara fazla kafa yormayın, ilahi adalet mutlaka tecelli edecektir. Bekleyin.
3. Ağlayan ve olumsuzlar çıkacak karşımıza, her şeyden dert yanan ve sürekli şikâyet edenler. Onları mutlaka etrafımızdan kovmamız gerekiyor. Söyleyebileceğiniz en iyi kovma cümlesi ise harika! diye haykırmanız olacak, çünkü onlar iyi şey duymaya tahammül edemezler.
4. Ayrıca etrafımızda bir takım keşkeciler olacak. Keşke şöyle yapmasaydın, keşke bunu almasaydın gibi birçok keşke ile bize sürekli geçmiş hatalarımızı hatırlatan kişiler, onlara da hayatta hiçbir şey için pişman olmadığınızı söyleyin. Bence tek pişmanlığınızın onu tanımak olduğunu söylemekten de pek geri kalmayın.

Ağlayanlar, fırsatçılar, geçmişte kalanlar ve gerçek düşkünler ile bu dönemleri yaşamaya çalışacağız. Zaten insanlar karşılarındakiler ile iletişim kurarken dört türde davranırlar, ya acındırırlar, ya mesafe koyarlar, ya korkuturlar ya da bastırırlar. Sizlerde onlara karşı benzer davranışlar ile karşılık verirsiniz. Korkutana karşı, mesafe koyarsınız. Bastırana karşı acındırma yaparsınız:) 

Hayat böyle akıp gider, krizler gelir geçer, biter tekrar başlar. Bu hayatın döngüsüdür, hatta kuantuma göre insanlar yedi yılda bir benzer olayları yaşarlar, eğer yaşadıklarından ders almazlarsa…

Başta söylediğimi yeniden söylüyorum. Bitecek, bu krizde bitecek ama bu sonsuza kadar olmayacak 7-10 yıl içinde bir başka ve yenisi gelecek, o da bitecek yine belirli bir süre sonra tekrar bir kriz olacak. Hayatın döngüsüne uyum sağlayalım, yaşanacakları en az acı ve sorun ile atlatalım

Bana her konuda yazabilirsiniz. Tek yapmanız e-mail atmanız. Bu arada bana eğitimlerim ve çalışmalarla ilgili bilgi isteyenler için www.hakanomergider.com sitesine bir göz atmalarını da hatırlatırım.

Unutmayın, Satış Kumar Değildir !
Profesyonel Destek Gerekir
Kriz zamanlarında daha fazla…

 

Yazar:
Hakan Ömer Gider


Kaynak: www.subconturkey.com
1229 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.