Bilim ataşeleri atanmaya başlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yurt dışında görev yapacak bilim ataşeleri atamaya başlayacaklarını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, akil insanlardan hem konuyla ilgili görüş ve düşünceleri kamuoyuyla paylaşmak hem de kamuoyundaki görüş ve düşünceleri alıp, tüm bunlardan bazı sonuçlar üretmeleri ve bu sonuçları da çözüm sürecinde, süreci yöneten noktaya taşımalarının beklendiğini belirterek, ''Bunun ötesinde çok özel yetkili kişiler gibi algılanması da şahsen çok doğru olmaz'' dedi.

Ergün, Rixos Otel'de düzenlenen Türkiye-ABD Bilim ve Teknoloji İşbirliği Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akil insanların çözüm sürecine nasıl katkısı olabileceğine ilişkin bir soru üzerine Ergün, belirlenen kişilerin çok uzun bir çalışma yapmayacağını söyledi.

Heyetin, Türkiye'nin 7 bölgesinde yaklaşık 1 aylık bir çalışma yürüteceğini anlatan Ergün, ''Hem konuyla ilgili görüş ve düşünceleri kamuoyuyla paylaşmak hem de kamuoyundaki görüş ve düşünceleri alıp, tüm bunlardan bazı sonuçlar üretmeleri ve bu sonuçları da çözüm sürecinde, süreci yöneten noktaya taşımaları bekleniyor ama bunun ötesinde çok özel yetkili kişiler gibi algılanması da şahsen çok doğru olmaz'' diye konuştu.

Akil insanların ''çok farklı insanlardan'' oluşmasının sorulması üzerine de Ergün, şöyle konuştu:

''Öyle olması lazım. Doğal olan budur. Çok farklı insanların konuya katkı sunabilmesi ve çok farklı bakış açılarını bütün değerlendirmeleri, bir süzgeçten geçirmesi ve daha rafine sonuçlar elde edebilmesi önemli. Önemli olan bu sürece bütün herkesi katabilmekti. Yani keşke parlamentoda CHP de, MHP de böylesine önemli bir konunun çözümü için sürece dahil olsalardı ama onlar dahil olmuyorsa, sivil toplum örgütlerinin de kamuoyunun da dahil olmayacağı anlamına gelmez. Kuşkusuz bazen parlamentoda dahil olmayan partiler vardır ama buna mukabil sivil toplum örgütleri, konunun çözümü için çok daha aktif rol alabilirler. Onun için bu heyetin içinde birçok sivil toplum örgütünün temsilcisi de bulunuyor. Onların illerdeki, ilçelerdeki organizasyonları da kuşkusuz bu sürecin içine aktif olarak katıldıklarında eminim toplumda sürecin çözümü için çok daha olumlu bir atmosfer oluşacaktır ve sürecin çözümü hızlanacaktır.''


Kaynak: Anadolu Ajansı
1115 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.