Google’a neden çok iş başvurusu yapılıyor

Yeni bir bebeğiniz oldu. Tebrikler. Çalıştığınız şirket diyor ki: “Bebeğiniz 4 haftalık olana kadar, alışma devresinde yorulabilirsiniz. Evde yemek hazırlamak da oldukça zor olacak. Hayatınızı kolaylaştırmak için yemeklerinizi ya dışarıda yiyin, ya da evinize ısmarlayın. İlk dört hafta 500 dolarlık faturayı biz sizin için ödeyeceğiz.”

Bu cümleler hayal gücümün etkisi değil. Tamamen gerçek. Her gün pek çok kişinin çalışmak için iş başvurusu yaptığı ve Fortune Dergisi’nin 2008 En İyi Şirketler Listesi’nde ilk sırada yer alan Google’da uygulanan farklılıklardan biri…

Google’ın özellikleri bunlarla bitmiyor. Diyelim ki yaptığınız işle ilgili gelişiminizi sağlayarak bir eğitim almak istiyorsanız, Google okul ücretini sizin için ödüyor. Ortalamanızı B+ tutmak kaydıyla bir yıllık 8000 dolar Google tarafından sizin için ödeniyor.

Google’da çalışırken başka bir arkadaşınızın da Google da çalışması için öneri yaparsanız, arkadaşınız işe kabul edilir ve en az 60 iş günü çalışırsa Google sizi ödüllendiriyor.

Göreviniz dolayısıyla başka bir şehre yerleşmeniz gerekebilir. Bu durum en çok çocuklarınızı etkiler. Yeni bir yaşam, yeni arkadaşlıklar vb. Google, çocuklarınızın işiniz, dolayısıyla yaşayabilecekleri adaptasyon sorunları için 5000 dolara kadar olan ödemelerinizi karşılıyor. Bu noktada bir anne olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Şehir değişiklikleri gibi unsurlar çocuklarımızı gerçekten etkiliyor. Bu durumun çözümü profesyonel desteklerle ya da özel çabalarla hafifletilebilir. Ancak büyük görev anne ve babaya düşüyor. Yine de Google’ın bu noktayı görmesi, anne ve babayı anlama yolunu bulması ve en azından parasal olarak çözüm üretmesi gerçekten sevindirici bir nokta.

Google tüm çalışma saatleri boyunca üç öğün ücretsiz lezzetli yemekler sunuyor. Üstelik “Aman hormonsuz gıdalar yiyin” dediğimiz dönemde tüm çalışanları için organik gıdalar kullanıyor. Tüm bu güzel yemeklerin dışında aralarda da atıştırmak için güzel seçenekler mevcut.

Zaman zaman tıpkı diğer işletmelerde olduğu gibi uzun çalışma saatleri ile karşılaşan çalışanlar bu durumdan rahatsız değiller. Çünkü fazla mesai sırasında normal zamanda yapacakları pek çok noktayı Google çalışanları için çözüyor.

Şu an “Bunu sizden değil de gerçekten Google’da çalışanın ağzından okusaydık daha iyi olmaz mıydı?” diyenler olabilir. Haklısınız. İşte gerçek çalışanlar Google hakkında iyi bir arama motoru olma konusu dışında ne düşünüyor:

Adı Renate. Google Adwords’te Müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Norveç doğumlu ve İrlanda’da çalışıyor. Amerika’da bulunan Pennsylvania State University’den Pazarlama ve Uluslararası İşletme Lisan derecesi var.

Renate diyor ki: “Google’da yaratıcı, aklını kullanmayı bilen bir ekiple çalışmanın yanı sıra sınırsız fırsatlarla dolu uluslararası bir çevrede bulunarak kariyerinizi dilediğiniz gibi oluşturabiliyorsunuz.”

Adı Rose. Ürün Müdür Yardımcısı görevini sürdürüyor. Ana vatanı Şanghay, Çin. Şu an California’da çalışıyor. University of Nebraska, Lincoln’den Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans derecesi var.

Rose diyor ki: “Google’da çalışmanın benim için en güzel yönü çalışan herkesin ortak hedefinin olması. O da kullanıcılarımızın yaşamlarına değer katabilmek için ürünlerimizi geliştirmek.”

Ancak böylesine güzel şartlar sunabilen Google’da neden bayan çalışan sayısının çok az olduğu konusuna bir yorum getiremedim.

Sizce neden Google’da bu kadar az bayan çalışan var?

Yazar:
Işıl Tabağ


Kaynak: Yenibiris.com
1706 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.