Hafta Sonu Kurslara Giren Öğretmen İki Katı Ek Ders Ücreti Alacak

Hafta sonu kurslara giren öğretmenlere iki katı ek ders ücreti verilmesini, ebelere uzmanlık hakkı getirilmesini de kapsayan 36 maddelik Torba Yasa Teklifinin 21 maddesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 36 maddelik 688 Sıra Sayılı Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde 1. maddeden 16. maddeye kadar olan birinci bölümü tamamlanırken, ikinci bölümde yer alan 17, 18, 19, 20, 21. Maddeler görüşülerek kabul edildi. 21. maddeden sonra gelmek üzere yeni madde ihdası yapılmak istenmesine MHP'li ve CHP'li milletvekilleri tepki göstererek Başkanlık Divanı önünde iktidar partisi milletvekilleri ile tartıştı.

Kanun Teklifi ile ebelere uzmanlık hakkı getiren, hafta sonu kurslara giren öğretmenlere iki katı ek ders ücreti verilmesini sağlayacak olan, Gençlik ve Spor Bakanlığının taşra teşkilatları ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile Elektrik Piyasası Kanununa eklenen geçici madde ile dağıtım sistemindeki kayıpların azaltılmasına ilişkin tedbirler alınıyor.

KURSLARA GİREN ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETLERİNDE ARTIŞ

Öğretmenlerin ek ders ücretleri yeniden düzenlenecek. Özel eğitime muhtaç çocukların eğitim ve öğretim gördüğü merkezlerde görev yapan yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücreti yüzde 25, özel eğitime muhtaç çocuklar için açılan özel sınıflarda eğtiim veren öğretmenlerin ek ders ücreti yüzde 25, hapishanelerde eğitim veren öğretmenlerin ek ders ücreti yüzde 25 oranında artırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak verilen Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan yönetici ve öğretmenlerin ek des ücreti yüzde 100 oranında artırılacak.

EBELERE UZMANLIK HAKKI

Meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilen ebeler uzman ebe olarak görev yapacak.

İstanbul'da yeni Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak. Üniversitede istihdam edilmek üzere 2 bin 736 kadro ihdas edilecek. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde, tıp, hemşirelik, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulucak. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretine yüzde 50 zam yapılacak.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
4851 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.