Kayıtlı e-posta Sistemi Hayata Geçiyor

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılarından biri olan TÜRKKEP, çalışmalarına başladı. Sistemin detayları ve özellikleri video röportajımızda.

Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcı yetkilerinin verilmesiyle beraber farklı firmaların hizmetleri de birer ikişer duyuruluyor. Bunlardan biri olan TÜRKKEP, bugün İstanbul'da yaptığı basın toplantısı ile verdiği hizmetlerin tanıtımını yaptı. 

TÜRKKEP, Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcı (KEPHS) yetkisini alarak şirketlere, kurumlara ve bireylere tescilli e-posta adresleri, yasal geçerli ve güvenli belge gönderim hizmetleri vermeye başladı. Dünyada ilk defa anında KEP adres tescili ve e-imza hizmetlerini sağlayan ve yerinde başvuru hizmeti veren tek KEPHS olarak TÜRKKEP servislerini kullanıma sundu. Toplantıya Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast ve TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kurtuluş Nevruz katıldı.  

Sistemin detayları TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast'a sorduk:

TÜRKKEP Nedir?

TÜRKKEP hizmetleri ile elektronik ortamda yazışma, kredi kartı ekstresi, hesap ekstresi, sigorta işlemleri, dekont ve makbuz, talimat, ödeme emri, tebligat, bildirim, ihtar, ihbar, mutabakat, teyit, itiraz, fatura, bordro, izin formları, üyelik, abonelik, müşteri bilgilendirme, telif hakkı, kira kontratı, beyanname, bildirge, teklif, sipariş, sipariş onay, başvuru, dilekçe, bilgi edinme, çağrı, duyuru, iştirak taahhütnamesi, sözleşme yasal geçerli olarak yapılabiliyor.

KEP sistemi, bir elektronik postanın gönderen ve alan taraflarının gerçekten kim olduğunun bilinmesini sağlıyor; alıcıya iletim zamanını bildirerek, gönderilen iletinin içeriğinin yoldayken veya daha sonradan değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesi imkanını tanırken, inkâr edilmesini önlüyor ve bu süreçle ilgili senet hükmünde yasal geçerli kesin delilleri sağlıyor. Gönderilen içerikler ve iletiler TÜRKKEP tarafından okunmuyor, kopyalanmıyor ve saklanmıyor, sadece kullanıcıların adresleri tescil ediliyor. Ancak, kullanıcının talep etmesi halinde TÜRKKEP'ten güvenli arşiv hizmeti temin edilebiliyor.


Kaynak: shiftdelete.net
1194 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.