Konut balonu hız kesmiyor

Financial Times, Türkiye'de konut fiyatlarının sonu gelmeyen bir yükselişe doğru gittiğini yazdı.

Türkiye'de konut fiyatları sonu gelmeyen bir yükselişe doğru gidiyor.Son yayımlanan 2013 Mayıs verisi, yıllık yüzde 12.2'lik artışa işaret ediyor.

 Financial Times, Türkiye'nin konut fiyatlarında çift haneli yükseliş rakamlarına alıştığını yazdı. Merkez Bankası'nın 2010 yılında konut fiyatı endeksini yayınlamasından bu yana iki haneli olan büyüme rakamlarındaki yükseliş sürüyor. Fakat ekonomik büyüme yüzde 8'lerden yüzde 2'lere geriledi.
 
Knight Frank Fiyat Endeksi'ne göre, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 10 piyasa arasında yer aldığını görülüyor.
 
Ernst and Young'a göre ise, Türkiye, Avrupa'da en cazip emlak piyasalara sıralamasında ikinci sırada geliyor.

 
Son olarak PwC Emlakta Gelişen Trendler 2013 sıralamasına göre, İstanbul'un ilk sırada yer aldığı görülüyor. Türkiye emlak sektörünün dinamizminde pek çok faktör rol oynuyor.
 
Ernst & Young Türkiye Gayrimenkul işlemlerinden sorumlu kıdemli müdür Alp Şen, Türkiye'de konut fiyatlarındaki güçlü artışa ilişkin değerlendirmesinde genç ve büyüyen nüfus, gelir ve turizmdeki büyüme gibi faktörlerin önemini vurguladı.
 
Türkiye ekonomisinin bu sene yavaşlamasına rağmen, IMF, 2013 yılında gelişmekte olan ve Doğu Avrupa ülkeleri içinde Letonya'nın ardından büyüme hızında Türkiye'nin gelmesini bekliyor.
 
Fakat yüksek enflasyon endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Öte yandan Türkiye'de yaşanan hükümet karşıtı gösteriler ve Türkiye-AB ilişkilerindeki yavaşlama gayrimenkul sektörü için tehdit olarak görülüyor.


Kaynak: thelira.com
1116 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.