Merkez Bankası'nda yeni dönem başladı

Merkez Bankası'nda Erdem Başçı görevi Murat Çetinkaya'ya bıraktı. Başçı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada enflasyona vurgu yaptı, enflasyonun tek hanede kalması için gerekli ortamın sağlandığını söyledi.

Erdem Başçı, beş yıllık görev süresinin dolmasının ardından bugün Merkez Bankası başkanlığı görevinden ayrıldı. Başçı, görevi Murat Çetinkaya'ya devretmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, kendi döneminde enflasyonun tek hanede kalması için gerekli ortamın sağlandığını anlattı.

Devir teslim töreninde konuşan Erdem Başçı, "Merkez Bankası'nda son beş yılı başkanlık makamında olmak üzere, 12 yılı aşkın süre görev yaptım. Bugün bu önemli görevi gönül rahatlığı ile Sayın Murat Çetinkaya'ya devrediyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum çünkü bu işi devir teslim ile başlatıp devir teslim töreniyle bırakan ilk başkanım" dedi.

Başçı, "Geçen 12 yıllık süreçte, sıradışı zorlukların yanı sıra önemli gelişmelere de şahit oldu. Türk Lirası'ndan altı sıfır atıldı, TL'nin yeni simgesi belirlendi" diye devam etti.

Başçı, "Enflasyonun tek hanede kalması için gerekli ortam sağlandı" diye konuştu.

BAŞÇI'DAN ÇETİNKAYA YORUMU

Başçı, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Çetinkaya hakkında da konuştu.

Başçı, "Önümüzdeki dönemde sevgili Çetinkaya'nın liderliğinde yeni dönem başlayacak. Kendisine bu görevde başarılar diliyorum" dedi.

ÇETİNKAYA İLK KEZ KONUŞTU

Çetinkaya, devir teslim töreninde ilk kez konuştu.

Çetinkaya, "Sayın Başkanım, beş yıllık görev sürenizin dört yılında sizinle birlikte çalışma fırsatı yakaladım. Görev yaptığınız dönem küresel risklerin en yüksek seviyede olduğu bir dönemde. Bu süreçte gemiyi güvenli limanlara taşıma konusunda önemli adımlar attınız. Özellikle kullanmış olduğunuz makro ihtiyati araçlar tüm dünyada kabul gördü. Bankamız karar alma süreçlerinde farklı karar alma mekanizmalarını, ortak bir karara yansıttı" dedi.

Çetinkaya, "TCMB olarak önümüzdeki dönemde paydaşlarla iletişimin artırılmasının önemli faydalar sağlayacağından eminim. Önümüzdeki dönemde de şeffaf ve öngörülebilir politikalarla devam edeceğiz. Enflasyonun hedef koyulmuş seviyelere ulaşması için çalışırken, disiplini de elde bırakmayacağız" diye devam etti.


Kaynak: İnternethaber.com  
1354 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.