Mobil Tarifelerde Kafa Karışıklığına Son

BTK'nın önderliğinde hazırlanan mobil tarife karşılaştırma siteleri sayesinde aboneler her GSM operatörünün hangi paketleri sunduğunu görebilecek. Sistemin detayları ve linkler haberimzde.

Cep telefonu abonelerinin yaşadığı en önemli sıkıntıların başında onlarca farklı tarife ve seçenek geliyor. Birçok seçenek sunan bu tarifelerden uygun olanı seçimi önemli bir konu. Zira yanlış tarifler yüzünden abonenin cebinden fazla para çıkıyor.

Bunun önüne geçmek isteyen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu BTK, özel bir çalışma başlattı. Avea, Turkcell ve Vodafone'un kendi sayfaları içined hazırlanan mobil tarife karşılaştırma siteleri ile her abone kendine uygun tarifeyi seçebiliyor.

Adım adım yapılan seçimlerde abone önce ihtiyacı olan konuşma süresi, SMS ya da internet miktarını belirliyor. Ardından seçimi ile ilgili tarifeyi görebiliyor. Bu sayede güncellenen tarifelerin hızlı takibi de yapılabilecek.

Avea'nın tarife sitesine gitmek için buraya, Turkcell'in tarife sitesine gitmek için buraya, Vodafone'un tarife sitesine gitmek için buraya tıklayın.

Mobil tarifelerle ilgili her türlü öneri ve şikayetlerinizi tarife@btk.gov.tr adresine gönderebilirsiniz. Servisin şimdilik test amaçlı yayında olduğunu da hatırlatalım.


Kaynak: shiftdelete.net
1203 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.