Nasıl Yıldız Oldular-2 Palyaçoluk Bile Yaptım

İlk çıkışından bu yana çıtı pıtı kız imajı hiçbir zaman silinmedi. Bu bazen avantaj olsa da, çoğu eleştirmenler için büyük rollerde dezavantaj olacaktı. işte onları -yeniden- haksız çıkaran bir kariyerin öyküsü...

Şu aralar Hanımın Çiftliği'nde Güllü karakteriyle izlediğimiz Özgü Namal 1978 istanbul doğumlu. Biraz erkek çocuk gibi büyüdüğünü söyleyen Namal, meğer doğuştan oyuncu hatta işletmeciymiş. 11 yaşındayken Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki mahallelerinde bir tiyatro grubu kurup anneannesinin bahçesinde oyun "sahnelermiş". Hatta bilet keser, izleyicilere kek-limonata ikram edermiş. Bu oyunlarla okul harçlığını çıkaran Özgü komşu bahçelere "turneye" bile gidiyormuş.

REKLAMDA OYNADI

Üsküdar Cumhuriyet Lisesi'nde okurken tiyatro kursuna gitmek isteyince, babası onu elinden tutup Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'na götürdü. Tiyatro eğitimine başladığında yaşı 14'tü. ilk reklam deneyimini yaşadığında da 17. Tüm bu olanlar ona bir oyun gibi geldi, ta ki Yargıcı'nın vitrininde tam boy kendi fotoğraflarını görene kadar...

KONSERVATUAR GÜNLERİ

Üniversite eğitimi sırasında ufak tefek işlerde çalışmaya devam etti: "Konservatuarda okurken harçlığımı çıkarmak için hafta sonları zengin çocuklarının doğum günlerinde palyaçoluk yapardım. Alışveriş merkezlerinde Noel Baba, palyaço, ayı ve civciv kılığına girip para kazandım. Okulu bu sayede bitirdim."

Oyunculuk serüveninde basamakları ikişer üçer atlayarak tırmanan Özgü Namal'ın televizyonla tanışması da uzun sürmedi. "Affet Bizi Hocam" dizisini, hala izleyenlerin gönlünde özel bir yeri olan "Yeditepe istanbul" izledi. Zuhal Olcay'ın kızı Duru rolünde yeni ve gerçekten 'dupduru' bir yüz olarak parladığında konservatuvar son sınıfta okuyordu. Uzun süre 'çıtı pıtı genç kız' rollerinde kalacağı o günden belliydi.

SES TONU HEP ELEŞTiRiLDi

Oktay Kaynarca ile oynadığı Kurtlar Vadisi, şöhret kapısını açan yapım oldu. Her şey tam hayal ettiği gibiydi. Bir söyleşide şöyle anlatır durumu: "Konservatuvarda okumak istedim, okudum. Arabam olsun istedim, oldu. Çok güzel dostlar istedim, ailemle aram iyi olsun istedim, çok güzel sevgilim olsun istedim, hepsi oldu." Bir de ödülü olsun istedi ki, bunun için fazla beklemesi gerekmedi. 1. Beyaz inci TV Ödülleri'nde aldığı en iyi kadın oyuncu ödülünden sonra sinemaya ağırlık verdi ve Mutluluk filmindeki performansı ona Altın Portakal En iyi Oyuncu ödülünü getirdi.

Özgü Namal en çok ses tonu yüzünden eleştirildi, sırf bu yüzden star olamayacağı bile söylendi. Böyle düşünenlere inat, yaptığı reklam filmlerinde sesiyle dalga geçip, bunu reklam malzemesi haline getirebilmiştir.

OKTAY BENiM DOSTUM KALACAK

"Benim dostum kalacak" dediği Oktay Kaynarca ile ayrılmalarının ardından birçok isimle anılan oyuncu, dedikodulara aldırmadan yoluna devam etti. Geçen yazdan bu yana Orhan Kemal'in eserinden uyarlanan Hanımın Çiftliği'nde arz-ı endam ediyor. Bu role uygun mu değil mi tartışmaları süredursun dizi en çok izlenenler arasında yer alıyor. "Sadece işimi yaptığım için başarıyı yakaladım diyen Namal, işin mutfağına da merak sarmış durumda. Bir kadın hikâyesinin filmini çekmek istediğini söyleyen oyuncu, şu sıralar harıl harıl senaryo yazmayı öğreniyor.

Yararlanılan Kaynakalar: www.hurriyet.com.tr, www.milliyet.com.tr, www.ekolay.net


Kaynak: Yenibiris.com
2230 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.