Örnek bahçede ekonomik fındık hasadı töreni yapıldı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından fındık bahçelerinin yenilenerek verim ve kalitenin artmasının sağlanması amacıyla 2014 yılında yaşlı bahçelerin sökülüp yeniden farklı sistemlerle dikimi ile başlatılan örnek uygulamalarda ilk ekonomik fındık hasadı yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapılıp, sektörle ilgili kurum ve kuruluşlarca da desteklenen Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında kurulan 63 örnek bahçelerden biri olan Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı İkisu mahallesi’ndeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile 8 Ağustos Perşembe günü ilk ekonomik fındık hasadı yapılacak.

TOBB olarak projeye maddi destek sağlayıp, 2014 yılında da ilk fidanı temsili olarak TTB’nin bahçesine diken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dekarda yaklaşık 200 kilo fındık verimine ulaşılan bahçede de ilk hasat işlemini gerçekleştirecek.

İkisu Mahallesi’nde Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçede gerçekleştirilecek olan Ekonomik Fındık Hasadı’na TOBB Yönetim Kurulunun bazı üyeleri ile çevre illerin oda ve borsa başkanları da katılacaklar.

İkisu’daki ekonomik fındık hasadı öncesinde aynı yerde 2003 yılında Kaliteli Fındık Projesi adı altında başlatılan ve 16 yıldır sürdürülen çalışmaların seyrini içeren fotoğraf sergisi açılacak. Horon ekipleri gösteriler yapacak. Törende toplu olarak fındık hasadı gerçekleştirilecek.


Kaynak: tb.org.tr
508 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.