Posta Yoluyla Gelen 'WorldWideWeb Register' Başlıklı Belgeye DİKKAT!

Uzun bir süreden beri bir çok şirkete bir zarf geliyor, içinden de “WorldWideWeb Register” başlığıyla aşağıda gördüğünüz gayet legal duran belge çıkıyor. Belgeyi doldurup onlara göndermenizi, böylelikle de “WorldWideWeb Register“a kaydımızı güncellemenizi istiyor.

Belge biraz okununca işin aslı anlaşılıyor hemen. Bu arkadaşlar kendilerine bir websitesi kurmuşlar, ismini de bildiğimiz W3′e (World Wide Web, web işte kısaca)  benzetmişler ki, belge internetin sahibinden geliyor zannedilsin.

Formun yanındaki ufak İngilizce yazılarda durumu onlar da açıklamışlar.  Belgeyi doldurup gönderirseniz, sitenizi sitelerindeki dizine ekliyorlar, bir de CD gönderiyorlar adresinize. Bu işin günahı da sadece 877€, bugünkü kurdan 1,8785 YTL yapıyor. Bitti mi? Bitmedi! Ayrıca imzalanan anlaşmaya göre bu CD’nin sonraki 2 baskısına da abone olmuş oluyorsunuz, onlar da sadece 877€.

Eğer bu belgeye kanıpta şirket kaşesini basıp, imzalayıp göndermişseniz 1 hafta süreniz var iptal etmeniz için. Eğer iptal edemezsiniz yasal olarak şirket bu parayı mahkeme yoluyla sizden talep edebilir. Zira kaşeyi basıp imzalamanız şartlar ne olursa olsun anlaşmayı imzaladığınız anlamına geliyor.

Eğer cebinizde ağırlık yapan, nasıl kurtulacağım diye düşündüğünüz 877 * 3 = 2631 euronuz varsa, WorldWideWeb Register’e kayıt olmayı da seçenekleriniz arasında düşünün. TrabzonTicaret.net Yönetimi olararak tüm şirketleri bu konuda uyarıyor ve kişileri aldatmaya yönelik bu girişimi yetkililere bildiriyoruz.

Not: Bu duyurunun hazırlanmasında internete yayınladığı metinlerden alıntı yaptığımız Uğur Şahin'e teşekkür ederiz.


Kaynak: Akşam
687 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.