Trabzon Ticaret Borsası'nın 12x12 Karadeniz Toplantıları'nda Bu Ay Turizm Konusu Ele Alınacak

"3T. Tarım-Ticaret-Turizm" sloganı ile bu yılın Ocak ayından itibaren her ay farklı bir konuda olmak üzere düzenlenen toplantılarda 9 Mayıs Perşembe günü "4 Mevsim Trabzon Turizmi", forumu şekliyle organize edilecek.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, yeni anlayışlar ve yeni arayışlar çerçevesinde düzenlenen turizm formunda öncelikle ve özellikle borsanın iştigal alanına giren ürünler ve konuların baz alınacağını açıkladı.

Eyyüp Ergan, 4 mevsim turizmin yapılabileceği ender yörelerden biri olan Doğu Karadeniz'de yer alan Trabzon'da, borsa olarak tarımsal alanlar ve ürünlerinde bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "Bölgemizin en önemli ve bilinen tarımsal ürünleri olan fındık ile çayın hem yetiştirme, hem de kullanım alanlarını içerecek şekilde turizm amaçlı organizasyonların parçası haline getirilecektir.

Ayrıca Maçka ilçemizin Coşandere vadisi ve bu vadide yer alan Sümela Manastırı'nda farklı bir şekilde turizm konseptinde yer alması için düşüncesi ve planı olanlar var. Bunlarla birlikte turistlere ulaşım hizmeti verip, araç sağlayan oto kiralama ile organizasyon şirketlerinin de nasıl farklılıklar yaratabilecekleri üzerine kafa yoracağız.

Örneğin bir ulaşım şirketinin özellikle Arap turistlere, Trabzonspor'un maçlarda tribünlere attığı ve içlerinde natürel fındıkların yer aldığı paketlerden hediye etme projesi de var. Gayemiz, gittiği yerde farklılıklar görüp yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistlere yöremizin ve ilimizin değerlerini sunup tanıtarak, turizmden olan katkıyı arttırmaktır" dedi.

"4 Mevsim Trabzon Turizmi Forumu" 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'de TTB Çok Amaçlı Salonu'nda yapılacak.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı
362 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.