TrabzonTicaret.net’te Yenilikler

Nisan ayından itibaren yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ile her sermaye şirketinin, bir internet sitesi olacak.

Bu sitede, şirket ilanları, pay sahipleri ve ortakları açısından önem taşıyan açıklamalar, finansal tablolar, raporlar, yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarına ilişkin bilgiler yayınlanacak. İnternet sitesini konulmasına gereken bir içerik konulmamışsa, hukuka aykırılığın ve yönetim kurulunun görevini yerine getirmemesinin bütün sonuçları doğacak. İçerik, en az 6 ay süreyle şirketin internet sitesinde yer alacak, yoksa konulmamış sayılacak.

Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde internet sitesini oluşturmayan veya bilgi toplumu hizmetlerine uygun hale getirmeyen şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Küçük ölçekli işletmelere ise internet sitesi kurmaları için 1 yıl süre verilecek.

İnternet siteniz yoksa Trabzonticaret.Net’teki firma sayfanızı internet sitesi olarak kullanabilirsiniz. Bu kanunun gerekliliğini yerine getirebilmek için üyelerimizin firma sayfasında bazı değişiklikler yaptık. Kullanıcı Adı ve Şifrenizi yazarak yapacağınız girişle birlikte “Firma Bilgileri Güncelle” bölümündeki firmanızın “Firma Nevi”, “Kuruluş Tarihi”, “Vergi Dairesi”, “Vergi Numarası”, Ticaret Sicil Memurluğu” ve “Ticaret Sicil Numarası”nı ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için bilgi@trabzonticaret.net 'e mail gönderebilirsiniz.

Ayrıca yeni oluşturduğumuz “Referanslar” bölümünden şirketinizin referanslarını ekleyebilirsiniz.

En hesaplı en kolay ve kısa yoldan bir internet sitesine sahip olmak istiyorsanız üye olun Türk Ticaret Kanunu Tasarısının kriterlerini yerine getirin.


Kaynak:
647 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.