Türkiye’nin İlk Resmi Üniversite Kariyer Ağı Kuruluyor!

ürkiye'nin ilk resmi üniversite ağı olan İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı, 5 Ocak 2011 Çarşamba günü, İÜ Avrasya Enstitüsü Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantı ile kamuoyuna tanıtılacak. İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı'nın tanıtımını XING Türkiye Pazarlama Müdürü Pelin Ayan yapacak.

İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı Nedir?

İstanbul KAGEM, sosyal iş ağı XING ile birlikte, Türkiye'nin ilk resmi üniversite kariyer ağına imza atıyor. YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in direktifleriyle kurulan İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı, İÜ öğrenci, mezun ve öğretim üyelerini kariyer odaklı bir platformda bir araya getiriyor. Bu projeyle öğrenciler, iş hayatında önemli noktalara gelmiş mezunlara ulaşıp kariyer hedeflerine yönelik fırsatları değerlendirebilecek, belli konularda uzman görüşlerine başvurabilecek ve kariyer gelişimlerine uluslararası bir platformda yön verme fırsatına sahip olacaklar.

Bununla birlikte öğrenciler, ayrıntılı biçimde dolduracakları iş profilleri ve XING'in sunduğu kullanıcı odaklı altyapı sayesinde, dünyada konusunda uzman kişilere ulaşabilecekler. Aynı şekilde üniversite mezunları da mezun oldukları okulda eğitim gören öğrencilere tecrübelerini aktarabilecek, potansiyel iş birlikteliklerinin temelini atabilecekler.

Neden İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı?

İş ve işçi bulma süreçlerinde geleneksel yöntemlerin dışına çıkıldığı günümüzde, sosyal iş ağları, kariyer odaklı tüm talepler için en çok başvurulan adres hâline gelmiştir. İş arayanların, kariyer hedefleri doğrultusunda şirketler hakkında bilgi almak istediklerinde ilk başvurdukları adres internet en doğru ve net bilgilere ulaşabilecekleri platformlar ise kariyer odaklı çözümler sunan iş ağlarıdır.

Sosyal iş ağları, üniversite öğrencilerine kişisel niteliklerini ve kariyer hedeflerini ifade etme, aynı üniversiteden mezun olup iş yaşamında belli noktalara gelmiş kişilere ulaşma, onların tecrübelerinden yararlanma ve potansiyel kariyer fırsatlarını takip etme konusunda geniş imkânlar sunmaktadır. İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı da bu ihtiyaçtan yola çıkarak geliştirilmiş bir projedir.

İstanbul KAGEM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği-Dinn, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi olarak amaçlarımızdan biri, 70.000'i aşkın öğrencimizi birbirleriyle ve üniversitemizin mezunlarıyla aynı platformda buluşturmaktır. Bu doğrultuda, sanal ortamda İÜ öğrencileri, mensupları ve mezunlarının birbirleriyle iletişime geçip grup aidiyeti duygusunu geliştirebilmeleri, birbirleriyle ve değişik ülkelerde kendi alanlarında ve farklı meslek dallarındaki kişilerle bilgi ve fikir alışverişinde bulunabilmeleri, bu sayede de iş ve staj imkânları sağlayabilmeleri amacıyla 'İstanbul Üniversitesi Sosyal İş Ağı'nı hayata geçiriyoruz.

Böylece İstanbul Üniversitesi'ne özel bir sosyal ağ ile günümüz trend ve teknolojilerine uygun bir iletişim platformu oluşturmak için bir adım atmış oluyoruz. Bu Sosyal İş Ağı'nın, üniversitemize ve XING'e yararlı olmasını diliyorum."

XING Türkiye Ülke Müdürü Hakan Gönenli ise Türkiye'nin ilk resmi üniversite kariyer ağına ilişkin şu görüşleri paylaştı:

"XING olarak, kariyer odaklı her konuya dair taleplere verimli çözümler sunmayı ilke ediniyoruz. İnternet, dünyanın güncel tüm paradigmalarıyla birlikte kariyer oluşturma süreçlerini de değiştiriyor. İstanbul KAGEM'le birlikte gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin ilk resmi üniversite kariyer ağı ile bugüne kadar öğrenci, çalışan ya da iş arayan yeni mezunlara verdiğimiz desteği bir anlamda pekiştirmiş oluyoruz."

İstanbul KAGEM'in amacı, İÜ öğrencileri, mezunları ve çalışanlarının yetenek, bilgi, beceri, ilgi ve istekleri ile üniversite ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda kariyer planlama ve geliştirme yetkinliklerinin iyileştirilmesini sağlamak ve bu sayede üniversitemizin ve mensuplarının saygınlığını, tercih edilirliğini artırarak üniversite ve ülkemizin insan kaynakları potansiyelinin ve performansının geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. İstanbul KAGEM'in faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi için http://kariyer.istanbul.edu.tr/ web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

XING
XING.com, dünyada 10 milyondan fazla, Türkiye'de bir milyona yaklaşan üyesiyle profesyonellere yönelik online iş ağıdır. Dünyanın her yerinden milyonlarca XING üyesi, her gün aradıkları ve/veya tanıdıkları kişilerle yeni iş bağlantıları kuruyor, iletişimde kalıyor, kariyerlerinde yepyeni adımlar atıyor.

XING üyeleri, 40.000'den fazla grupta sektörlerine, uzmanlıklarına dair deneyim ve fikir alışverişinde bulunurken yılda 150.000'den fazla "offline" etkinlikte bir araya gelerek bağlantılarını, niteliklerini ve uzmanlık bilgilerini de diğer üyelerle paylaşabiliyorlar. Böylece üyeleri arasında "güven" esasına dayanan dünyasıyla XING.com hem üyelerinin kariyerlerinde son derece önemli adımlar atmalarını, hem de İK yöneticilerinin şirketleri için en uygun ve en nitelikli kişileri bulmalarını sağlıyor.

Dünyada SSL şifreleme protokolünün tam olarak kullanıldığı tek sosyal ağ olan XING.com, XING AG tarafından yönetilmektedir. Genel merkezi Hamburg'da olan ve Barselona, İstanbul gibi şehirlerde de stratejik ofisleri bulunan XING AG, borsaya kote bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.


Kaynak: Haberler.com
1643 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.