Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı Başvuruları Başladı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP)? için 2014 yılı başvuruları başladı.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2001'den bu yana GEBİP kapsamında uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan 294 genç bilim insanının desteklendiği belirtildi. Üstün başarılı genç bilim insanlarına ihtiyaç duydukları desteğin ödül şeklinde sağlamasının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"GEBİP, TÜBA'nın kapsadığı tüm bilim alanlarında çalışan, sağlık bilimlerinde uzmanlık derecesine sahip, diğer bilim dallarında doktora derecesi almış ve Türkiye'de çalışan veya çalışma kararı vermiş, 39 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarını ödüllendiriyor. Program kapsamında 2013 yılı için 20 bin lira ödeme yapılmıştı. Ayrıca aktif GEBİP ödül sahibine, tez aşamasındaki doktora öğrencilerinin çalışmalarında kullanılmak üzere 2013 yılında 6 bin lira, uluslararası nitelikteki bilimsel çalışmaları kapsamında düzenleyecekleri ulusal ve uluslararası toplantılar için ise 4 bin liraya kadar destek sağlanmıştı. GEBİP bittikten sonraki 5 yıl boyunca yılda birkez yurt dışı bilimsel toplantılara ve etkinliklere katılım desteği olarak Avrupa ülkeleri için 1000 dolar karşılığı lira, Avrupa dışı ülkeler için 1250 dolar karşılığı lira verilmişti."

Açıklamada, GEBİP 2014 başvurularının başladığı ve 20 Ocak'a kadar devam edeceği bildirildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
1282 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.