Yenilenme Zamanı

Yeni yılda daha iyi olmak için neler planladınız? İşinizle ilgili… Kariyerinizle ilgili yeni hedefleriniz neler… Yenir bir terfi… Yeni bir sektör deneyimi… Yeni bir iş… Mali durumunuzla ilgili planlarınız da var değil mi? Kazanç ve birikimleriniz arttırmak… Kişisel gelişiminizle ilgili listeyi de unutmadınız elbette... Kendinize sordunuz mu, bu yıl neleri öğrenmek isterdiniz? Yeni bir dil? Belki de yeni bir hobi? Güçlü yönlerinizi yeni yılda nasıl öne çıkarmayı düşünüyorsunuz?

Ailenizle ilişkilerinizi iyileştirmek için birlikte harcadığınız zaman kalitesini arttırmak için neler yapmak isterdiniz? Hiç görüşemediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilmek… En azından ayda bir haberleşmek… Zamanı etkin yönetebilmek… Sonra eğlenmek… Dinlenmek… Tatil…

Kaç kişinin listesinde yeni bir görüntü var? Daha bakımlı olmak... Daha iyi görünmek... Ve daha iyi hissetmek. Bunun için kişisel bakım ilk akla gelen... Belki yeni bir saç stili... Şöyle yüzünüze yakışan, profesyonel şıklığı tamamlayan... Ve mutlaka kendi kendinize de şekillendirebileceğiniz kesim. Belki de en hızlı gerçekleşebilecek hedef bu.. . Sonra pırıl pırıl bir cil için bir kaç adım... Sadece kozmetikle olmuyor bu tabi, daha sağlıklı beslenmek, öyle yeni yılın ilk günlerinde yapılacak birkaç günlük detokstan bahsetmiyorum, iyi beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirebilmek... Düzenli spor yapmak, daha ölçülebilir bir hedef koyalım, haftada 3 saati mutlaka tamamlamak...

Peki gardrobunuzla ilgili hedeflerinizi de hazırladınız mı? Neden mi?İyi yönetilen bir gardrobun iş dünyasında size neler kazandırabileceğini bir gözden geçirelim isterseniz... Öncelikle zaman... Bir çalışanın her gün evden çıkarken ortalama 26 dakikasını giyinmeye ayırdığınız biliyor muydunuz? Bunu kısaltabilir misiniz, elbette...

İşin bir de maddi boyutu var ki doğru gardrop yönetimi ekonomi yapmanızı sağlar... İngilterede yapılan bir araştırmaya göre her kadının dolabında hiç giymediği en az 14 kıyafet var... ortalama 50 ytl değerinde her biri..bu kıyafetler en çok ocak ayında yani indirim zamanında ve kış aylarının depresif günlerinde yapılıyor..Bir başka araştırma sonucu da 80’e 20 kuralını bize tekrar hatırlatıyor... Yani zamanın yüzde 80’inde ki bunu mesai günleri diyebiliz, gardrobumuzun yüzde 20’isini giyebiliyoruz sadece... Sizin durumunuz nasıl? Benzer mi?

Gelelim yeniyılda hayata geçirebileceğiniz pratik gardrop hedeflerinize, işte size hazır liste, uygulama kısmını size bırakıyorum.

1. Sevmediğiniz ve gerçekten ihtiyacınız olmayan bir şeyi satıcı ısrarıyla, indirim bahanesiyle, aceleniz olduğu için almayın... Gardrobunuzda asılı duracak giysilere ihtiyacınız yok... Kıyafeti denerken emin olamadıysanız, nelerle giyersiniz, sizi nerelere taşır düşünemiyorsanız, bırakın kalsın.

2. Koyu renk klasik pantolon etek ve pantolonları, beyaz gömlği, ilkbaharda da giyebileceğiniz pardesüyü indirim zamanında alın. Yüzde 70 indirimde olması fikrine kapılıp hiç giymeyeceğiniz bir cekete ne markası için , ne kumaşı için ne de modası için para harcamayın.

3. Sık alışveriş yaparak ve çok para harcayarak değil akıllı yatırımlar yaparak gardrobunuzu yönetin. En fazla 3 değişik renkten oluşan ana parçalar, birbiriyle uyumlu üst ve altlar, size değişik kombinasyonlar yapabilme imkanı veren pratik, kolayca güncellenebilen, bakımı kolay, kullanımı rahat gisyilerden oluşan bir gardrobun yapıtaşlarıdır.

4. Bir giysinin kendini gösterebilmesi için sadece kaliteli kumaş ve iyi bir dikişin yetmediğiniz, hazır giyim de tadilatın zaman zaman gerekli olduğunu kabul edin. Pantolon paçalarınız kadar kol boylarınız da önemli unutmayın.

5. Dolabınızdaki giysilerin daima temiz,ütülü ve bakımlı olduğuna emin olun.Lekeli bir kravat, sarkan bir düğme, kırışık kaldırılmış bir pantolon..Hazırlanırken size vakit kazanırdırmaz.

6. Doğru renkleri giyin.Teninize yakışan, sizi enerjik, zinde ve aynı zamanda profesyonel gösteren renkleri seçin. Bunlar hangi renklerdir, emin olamıyorsanız size bu konuda yol gösterecek bir renk analizi yaptırın.

7. Aksesuarlarınızın gisyileriniz ve kişiliğinizle uyumlu olması kadar güncel olmaları da önemli. Sadece ayakkabı kravat, kolye kemer gelmesin aklınıza , şık bir broş, gömleğinizdeki kol düğmeleri kadar gözlüğünüz de sizin tarzınızı ifade eder.Özellikle okuma gözlüğünüzün yüzünüze yakışan, güncel bir tarzda olmasına özen gösterin.

Yazar:
Suna Kabadayı


Kaynak: Yenibiris.com
1661 kez okundu
Giriş
Üye değil misiniz? Altın Üye ya da Gümüş Üye olmak için tıklayınız.